Elkészítés:
 Az élesztőt a langyos tejben kis cukorral és liszttel kissé felfuttatom,  majd a tésztához való anyagokat a kenyérsütőgépbe teszem, és  összedagasztatom. Kb. 45 percig kelesztem, majd két részre osztom. Az  egyik felét kinyújtom, beleteszem a tepsibe (Kb. 30x30 cm-es). A másik  felét is kinyújtom, ezt hagyom a nyújtólapon. Konyharuhával mindkettőt  letakarom, és újabb félórát kelesztem. 
 Addig elkészítem a tölteléket. A tököt legyalulom (vagy a fagyasztottat  kiengedem). A mákot ledarálom. A tököt állás után kicsavarom a levétől,  de csak annyira, hogy a darált mákhoz elég lé maradjon. Hozzáadom a  mézet, a cukrot, a darált mákot és a csipet sót, citromlével és héjjal  ízesítem, összekeverem. A tepsiben lévő tésztára hintek 2 evőkanál  zsemlemorzsát, ráteszem a tölteléket, elegyengetem. Ráhintem a maradék  morzsát. A felső tésztalapot óvatosan rátekerem a nyújtófára, majd a  tepsiben kihengergetem a tészta tetejére. A sütőt 200 fokra begyújtom, a  pitét villával megszúrkálom egyenletesen, a tetejét tejjel vékonyan  megkenem, a hideg sütőben kezdem el sütni. 15 perc múlva 180 fokra  mérsékelem a lángot, és addig sütöm, amíg a teteje megpirul. Kb. 35-40  perc. Kiveszem a sütőből és hűlni hagyom. Ha langyos, a tepsiben  felszeletelem, porcukorral hintve tálalom.