Mindenki receptes könyve

Ez az oldal azért jött létre, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb receptet, innen még főszakácsok is tanulhatnak :) Nosza töltsünk fel pár szuper receptet

LEVESEK

Tárkonyos raguleves


Hozzávalók 4személyre:
- pulykacomb 20dkg

- sárgarépa 1db

- fehérrépa 1db

- zöldborsó 20dkg

- gomba 5dkg

 - hagyma 1db

- tárkony 2s

zál

 - tárkonyecet 1dl

- citrom 1db

 - tejszín 2dl 

- liszt 1ek.

- só, bors



Elkészítés:
A pulykacombot megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik. A sárgarépát, a fehérrépát, a gombát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót. Liszttel megszórjuk, felengedjük vízzel és tejszínnel, majd lassú tűzön puhára, főzzük. Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, majd belekeverjük a tárkonyecetet és a citrom levét. Ha kell utána, ízesítünk. Egyet rottyan és forrón tálaljuk.



Paradicsomleves

 

Hozzávalók 4személyre:

- hagyma 1fej

- fokhagyma 1gerezd

- liszt 1ek.

- paradicsomlé 1l

- paradicsompüré 4ek.

- só, bors, cukor

 

Elkészítés:
A fazékban megpirítjuk a paradicsompürét, rádobjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát. Megszórjuk liszttel és hozzáadjuk a paradicsomlevet. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk ízlés szerint cukrot. Felöntjük kevés vízzel, és jól összeforraljuk. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk és rizzsel vagy tésztával, kínáljuk



Spárga krémleves

 

Hozzávalók 4személyre:

- spárga 60dkg

- tejszín 2dl

- só, bors, vegeta, szerecsendió

- fokhagyma 1 gerezd

- vaj 5dkg

 

Elkészítés:
A spárga alsó harmadát meghámozzuk, alsó végeit levágjuk. A spárgát megmossuk és lecsöpögtetjük. Vajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, vegetával, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, majd felforraljuk. Beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a fokhagymát, majd készre főzzük. Botmixerrel pépesítjük. Ha a spárga héjából főzzük a levest célszerű szűrön átpréselni, mert az erős rostok feltapadnak a botmixer pengéire és tönkreteheti a gépet!









Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 2
Heti: 6
Havi: 3
Össz.: 12 099

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Mindenki receptes könyve - © 2008 - 2024 - sajatreceptek.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »