LEVESEK
Tárkonyos raguleves

Hozzávalók 4személyre:
- pulykacomb 20dkg
- sárgarépa 1db
- fehérrépa 1db
- zöldborsó 20dkg
- gomba 5dkg
- hagyma 1db
- tárkony 2s
zál
- tárkonyecet 1dl
- citrom 1db
- tejszín 2dl
- liszt 1ek.
- só, bors
Elkészítés:
A  pulykacombot megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát  megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban  megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk  tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik. A sárgarépát, a fehérrépát, a  gombát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük.  Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót. Liszttel megszórjuk,  felengedjük vízzel és tejszínnel, majd lassú tűzön puhára, főzzük.  Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, majd belekeverjük a tárkonyecetet  és a citrom levét. Ha kell utána, ízesítünk. Egyet rottyan és forrón  tálaljuk.
Paradicsomleves
Hozzávalók 4személyre:

- hagyma 1fej
- fokhagyma 1gerezd
- liszt 1ek.
- paradicsomlé 1l
- paradicsompüré 4ek.
- só, bors, cukor
Elkészítés:
A  fazékban megpirítjuk a paradicsompürét, rádobjuk a hagymát, a zúzott  fokhagymát. Megszórjuk liszttel és hozzáadjuk a paradicsomlevet. Sózzuk,  borsozzuk és hozzáadunk ízlés szerint cukrot. Felöntjük kevés vízzel,  és jól összeforraljuk. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk és  rizzsel vagy tésztával, kínáljuk
Spárga krémleves
 
Hozzávalók 4személyre:
- spárga 60dkg
- tejszín 2dl
- só, bors, vegeta, szerecsendió
- fokhagyma 1 gerezd
- vaj 5dkg
Elkészítés:
A  spárga alsó harmadát meghámozzuk, alsó végeit levágjuk. A spárgát  megmossuk és lecsöpögtetjük. Vajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel,  ízesítjük sóval, vegetával, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, majd  felforraljuk. Beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a fokhagymát, majd  készre főzzük. Botmixerrel pépesítjük. Ha a spárga héjából főzzük a  levest célszerű szűrön átpréselni, mert az erős rostok feltapadnak a  botmixer pengéire és tönkreteheti a gépet!